Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Evenimentul Zilei
Anul şi data apariţiei: 21.06.2011
Tematica: reforma regiunilor de dezvoltare
Categoria articolului: reportaje
Autorul articolului: Marian Pavalasc
Titlul articolului: CJ Galaţi organizează referendum pentru a împiedica desfiinţarea judeţului
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.evz.ro/detalii/stiri/cj-galati-face-referendum-pentru-a-impiedica-desfiintarea-judetului-934808.html


 

 

Consilierii judeţeni au decis în această săptămână, în şedinţă extraordinară, desfăşurarea unui referendum pe data de 24 iulie privind problema reorganizării judeţelor din România.

 

Procesul de consultare a populaţiei va fi demarat la nivelul întregului judeţ, iar gălăţenii vor trebui să răspundă la o singură întrebare, prin da sau nu. "Sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului Galaţi prin modificarea limitelor administrativ-teritoriale ale acestuia?".  Dacă se prezintă jumătate plus unul din electoratul prezent pe listele electorale, referendumul va fi validat. Odată aprobat, acesta va avea valoare juridică, iar desfiinţarea judeţului nu se va putea face. Rezultatul referendumului va fi un act legal care va bloca reorganizarea administrativă propusă de Guvern.

 

„Cred că este un subiect de mare importanţă nu numai pentru locuitorii judeţului Galaţi, cât şi pentru întreaga populaţie a României. Dacă mă refer la nivelul judeţului nostru, prin noua reorganizare propusă de guvernanţii de astăzi, ar însemna pierderea identităţii şi a originilor locuitorilor judeţului Galaţi", a declarat Eugen Chebac, preşedintele CJ Galaţi.

 

Nu se ştiu costurile

 

În ceea ce priveşte costurile referendumului, ele sunt similare cu orice tip de alegere la nivelul fiecărui judeţ. „Sunt un tip pragmatic şi nu dau cifre decît doar atunci când sunt evaluate. Urmează ca în 30 de zile de la promulgarea hotărârii să facem evaluare

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.