Răzvan (Razy) Gogonea a fost unul dintre concurenţii emisiunii "Britanicii au talent" care a impresionat juriul. Românul, un body-popper, a imitat personajul Neo, din filmul Matrix. "Eşti ca un joc video real!", i-a spus celebrul actor David Hasselhoff, membru al juriului. Românul a fost impresionat de reacţia pozitivă a juriului: "Mă simt fantastic. Mă simt copleşit. Nu am anticipat cât de mare va fi reacţia", a spus acesta, conform Agerpres.
Un român din Marea Britanie, noul personaj Neo, din Matrix Românul s-a înscris în competiţia "Britanicii au talent" (Britain's Got Talent), aceeaşi emisiune care a descoperit-o şi pe Susan Boyle, pentru a câştiga marele premiu, în valoare de 100.000 de lire sterline. Emisiunea a fost difuzată sâmbătă seara, iar juriul i-a oferit românului şansa de a participa la următoarea etapă a concursului. Răzvan (Razy) Gogonea este un şomer în vârstă de 28 de ani, stabilit în Manchester. El doreşte să câştige marele premiu pentru a-i cumpăra prietenei sale un inel de logodnă şi pentru a-şi permite o viaţă mai bună pentru viitoare sa familie. Românul a plecat din ţară la vârsta de 18 ani. Visul de a deveni dansator l-a purtat în Cipru. Acolo s-a specializat în stilul body-popping, iar în 2008 a cunoscut-o pe Ruth Lee, o cântăreaţă britanică. S-au mutat împreună în Marea Britanie, iar în urmă cu şase luni românul a cerut-o de soţie, fără a-i oferi însă un inel. Cei doi locuiesc împreună cu părinţii fetei, întrucât nu îşi permit să întreţină singuri o locuinţă. "Este neplăcut să nu-ţi permiţi acest lucru. Dacă voi câştiga premiul, primul lucru pe care îl voi face este să cumpăr un inel. Am pus deja ochii pe câteva. Ea merită ce este mai bun şi voi face tot posibilul pentru ea. Sperăm să ne căsătorim anul acesta", a spus Răzvan (Razy) Gogonea pentru postul TV Biz. Logodnica sa are toată încrederea că Răzvan va câştiga concursul "Britanicii au talent": "Ştiam că este fantastic, datorită legăturii emoţionale dintre noi şi am sperat că şi alţii vor simţi la fel. Este o persoană emoţională. A lucrat timp de 16 ani şi acest lucru înseamnă foarte mult pentru el. Visul va deveni realitate dacă va câştiga concursul. Merită acest lucru", a mai spus aceasta. |
Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.
În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.
Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date în viitoare analize.
|