Căutare Numele cotidianului: Adevărul Studenţii vor urma timp de patru ani cursurile acestei facultăţi. Pentru prima dată în istorie, o universitate a înfiinţat o facultate de gastronomie şi artă culinară. Din cei peste 320 de studenţi înscrişi, doar 56 au fost acceptaţi, printre care şi un român. Basque Culinary Center (BCC), din San Sebastian, a admis cei 56 de viitori studenţi care vor învăţa la cursurile universitare de Gastronomie şi Arte Culinare. În total, 320 de studenţi din toată lumea s-au înscris la această primă Facultate de Ştiinţe Gastronomice din Spania, ale cărei cursuri vor începe în luna septembrie, scrie cotidianul Que. Selecţia s-a făcut după un proces consistent, care a constat în probe de limbă engleză şi teste de aptitudini şi capacităţi personale, printre altele. Doar şase străini admişi, printre care şi un român Astfel, din 320 de studenţi înscrişi, au fost selectaţi 56, dintre care 23 sunt din Ţara Bascilor, 27 din celelalte comunităţi autonome spaniole (Madrid, Andaluzia, Catalonia, Castilla y Leon...), iar şase sunt din afara Spaniei. Cei şase studenţi străini provin din şase ţări diferite: Mexic, Columbia, China, Franţa, Venezuela şi România. 57% dintre viitorii cursanţi sunt bărbaţi, iar 43% sunt femei. Diploma în Gastronomie şi Arte Culinare a Facultăţii de Ştiinţe Gastronomice din Universitatea Mondragon din San Sebastian oferă o pregătire oficială de patru ani, adresată în principal tinerilor cu studii postliceale şii adaptată Spaţiului European de Învăţământ Superior. Cu această facultate, gastronomia se încorporează în învăţământul universitar pentru prima oară în istorie. Facultatea a primit aproparea UNIBASQ (Agenţia bască de acreditare a calităţii), ANECA (Agenţia naţională de evaluare a calităţii şi acreditare) şi a Consiliului Universităţilor, aparţinând Ministerului Culturii.
Sursa fotografie: eluniversal.com
|
Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară. În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date. Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date în viitoare analize. |