Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Gândul
Anul şi data apariţiei: 18.02.2012
Tematica: imigrantii români (Spania, Franta, Anglia, Germania)
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Andrei Luca Popescu
Titlul articolului: ROMÂNII AU SPERIAT VESTUL. Anglia se teme de “un val de criminalitate”, în Franţa românii i-au depăşit la furat pe algerieni, iar Olanda are bancomatele sub asediu
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.gandul.info/news/romanii-au-speriat-vestul-anglia-se-teme-de-un-val-de-criminalitate-in-franta-romanii-i-au-depasit-la-furat-pe-algerieni-iar-olanda-are-bancomatele-sub-asediu-9246224


În Londra, românii sunt depăşiţi doar de polonezi la infracţiuni. Situaţia britanicilor nici nu se compară însă cu ce se petrece în Franţa, unde în doi ani infracţiunile românilor s-au dublat în volum. În Olanda, românii şi-au adjudecat locul întâi la infracţiunile bancare, folosind carduri false.

În 2011, numărul infracţiunilor comise de est-europeni în Londra a depăşit 11.000, iar străinii au ajuns să fie acuzaţi de 25% din infracţiunile comise în capitala Marii Britanii, relatează Daily Mail, citând statistici ale Poliţiei Metropolitane londoneze, obţinute de BBC 1. Străinii sunt autorii a 9 din 10 infracţiuni care implică droguri, iar suspecţii de infracţiuni sexuale sunt o treime străini.

În Londra, anul trecut, străinii au fost acuzaţi de 46.588 de infracţiuni, iar britanicii de 149.126 de infracţiuni.

Cu patru ani în urmă, străinii erau responsabili doar de una din cinci infracţiuni în Londra, evoluţia criminalităţii alimentând teama britanicilor faţă de "un val de criminalitate a imigranţilor". Cazurile care au oripilat opinia publică în ultimul an au fost comise de cele mai multe ori de imigranţi.

La Londra, anul trecut, românii au fost suspecţi în 3.952 de infracţiuni. Ei au fost depăşiţi doar de polonezi, care au fost suspectaţi pentru 4.742 de infracţiuni. Topul ţărilor din care provin cei care comit cele mai multe infracţiuni la Londra continuă cu Lituania, Irlanda, Jamaica, India, Somalia, Franţa, Italia şi Portugalia.
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.