Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: mediafax
Anul şi data apariţiei: 14.12.2010
Tematica: legea învăţământului – predarea limbii române ca a doua limbă
Categoria articolului: ştiri
Pagina (dacă este cazul): 2
Titlul articolului: Legea educaţiei a fost semnată de Roberta Anastase şi vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.mediafax.ro/politic/legea-educatiei-a-fost-semnata-de-roberta-anastase-si-vicepresedintele-senatului-alexandru-peres-7814219



Legea educaţiei naţionale a fost semnată de preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi de vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş şi a fost depusă la Secretariatele Generale ale celor două Camere, în vederea exercitării dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale.

Legea educaţiei a fost semnată de Roberta Anastase şi vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş (PDL), care a anunţat în plenul Parlamentului că legea a fost semnată, fără a preciza însă de cine, a menţionat că cei interesaţi îşi pot exercita dreptul de sesizare a Curţii în termen de două zile.

După încheierea şedinţei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat că actul normativ a fost semnat de ea şi de vicepreşedintele Senatului Alexandru Pereş.

"A fost semnată (n.r. - Legea educaţiei) de cei care au condus şedinţa, aşa se face întotdeauna ca procedură", a spus ea.

Şedinţa de plen reunit a fost prezidată de preşedintele Camerei Roberta Anastase, fiind asistată, din partea Senatului, de vicepreşedintele Alexandru Pereş.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a participat, marţi, la şedinţa comună a Parlamentului, dar nu s-a aşezat la prezidiu, alături de preşedintele Camerei, Roberta Anastase, ci în sala de plen, pe locurile rezervate grupului PSD. El nu a fost prezent la începutul şedinţei de plen.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.