Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Ziare.com
Anul şi data apariţiei: 12.12.2011
Tematica: Tinerii romi - educaţia
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Povestile rromilor de succes, prezentate in scolile din Romania
Numărul fotografiilor: 1+1 VIDEO
Acces online: https://www.ziare.com/social/rromi/povestile-rromilor-de-succes-prezentate-in-scolile-din-romania-1139290


Povestile unor rromi de succes vor fi prezentate ca modele de reusita in peste 140 de scoli din Romania, in care invata copii de etnie rroma, defavorizati, in cadrul campaniei "Hai la Scoala", desfasurate de UNICEF. Organizatorii au pregatit 26 de modele, care vor fi prezentate intr-un film difuzat elevilor: este vorba despre preoti, avocati, juristi, actori, profesori de etnie rroma.

 

Organizatorii au pregatit 26 de modele, care vor fi prezentate intr-un film difuzat elevilor: este vorba despre preoti, avocati, juristi, actori, profesori de etnie rroma.

Campaniei i s-au alaturat si Connect-R, artist de etnie rroma, si actrita Adela Popescu.

"Am un sfat pentru copiii rromi: sa fiti mandri de voi, de ceea ce sunteti, sa credeti in voi", a declarat Connect-R, prezent la lansarea proiectului, care a avut loc luni, la Metropolis Center in Bucuresti.

Proiectul "Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?" va atinge 600 de elevi din clasele I-VIII, 15 profesori din scoala generala, dar si zeci de comunitati si studenti.

"Am ales 30 de scoli initial, in care exista un procentaj mare de copii rromi, peste 50%, insa ulterior s-a ajuns la 141 de scoli, iar filmul va fi prezentat in diverse zone ale tarii", a explicat coordonatoarea proiectului, Catalina Olteanu, de la "Agentia Impreuna".

Aceasta a adaugat ca majoritatea copiilor si profesorilor care au fost implicati in campanie a avut o reactie pozitiva si multi sunt interesati sa ajute copiii rromi sa termine scoala.

Obiectivul proiectului il reprezinta cresterea ratei participarii scolare si reducerea abandonului scolar in randul rromilor, prin promovarea unor modele de succes.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.