Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Jurnalul NaĹŁional
Anul şi data apariţiei: 06-02-2013
Tematica: problematica steagului secuiesc
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Ambasadorul Ungariei la Bucureşti: Statul maghiar sprijină cererea maghiarilor din România de înfiinţare a unui ţinut secuiesc pe criterii etnice şi teritoriale
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://jurnalul.ro/stiri/externe/ambasadorul-ungariei-la-bucuresti-statul-maghiar-sprijina-cererea-maghiarilor-din-romania-de-infiintare-a-unui-tinut-secuiesc-pe-criterii-etnice-si-teritoriale-636051.html


Ambasadorul Ungariei la Bucureşti , Oszkar Fuzes, a declarat, la Realitatea TV, că statul maghiar sprijină cererea maghiarilor din România de înfiinĹŁare a unui ĹŁinut secuiesc pe criterii etnice şi teritoriale.
"Sunt de acord cu declaraĹŁia domnului Nemeth Zsolt, şi nu numai pentru că sunt un reprezentant al guvernului său, ci şi din suflet. Cred că toate declaraĹŁiile în legătură cu steagul secuiesc, avem dreptul să ne exprimăm opinia, chiar dacă acestea sunt diferite de cele ale părĹŁii româneşti. Nu înĹŁeleg de ce un steag secuiesc devine o problemă atât de mare în România. Este vorba de o minoritate naĹŁională autohtonă. Steagul secuiesc nu este un steag străin în România. Nu prea înĹŁeleg problema. (...) Singura propunere pe care pot să o fac este ca Ţinutul Secuiesc să devină oficial. După câte ştiu, aceasta este o cerere foarte veche a secuimii. Nu eu şi nici Ungaria nu facem această cerere. Asta este o cerere a locuitorilor Ţinutului Secuiesc", a declarat ambasadorul maghiar la Realitatea TV.
Întrebat despre concordanĹŁa dintre punctul său de vedere şi cel al statului maghiar, ambasadorul a răspuns: "Sigur că da, eu sunt reprezentantul statului ungar. Statul ungar sprijină cererea maghiarilor din România. (...) Daca cererea maghiarilor din România este o autonomie pe criteriu teritorial şi etnic."
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât ĂŽn limba română cât şi ĂŽn limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  În viitoare analize.