Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: România Liberă
Anul şi data apariţiei: 22-02-2013
Tematica: problematica steagului secuiesc
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: rl online
Titlul articolului: Ponta: Gestul liderului UDMR, Kelemen Hunor, de la Congresul PNL nu a fost unul extrem
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-gestul-liderului-udmr-kelemen-hunor-de-la-congresul-pnl-nu-a-fost-unul-extrem-294184.html


Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că gestul lui Kelemen Hunor de a-i înmâna lui Crin Antonescu steagul secuiesc nu a fost unul extrem, informează Mediafax.
Preşedintele PSD a adăugat: "acel steag a fost folosit în 1600 când secuii s-au aliat cu Mihai Vitezul (...) haideţi să fim un pic mai puţin puşi pe luptă"."Sunt convins că aţi sesizat şi umorul din faptul că aceleaşi culori sunt şi ale PNL. Mai mult, vă îndemn pe toţi să vedeţi că acel steag a fost folosit în 1600 când secuii s-au aliat cu Mihai Vitezul împotriva maghiarilor. Aşa încât, haideţi să fim un pic mai puţin puşi pe luptă", a spus Ponta, solicitat să comenteze gestul lui Kelemen Hunor.
Citeşte şi Kelemen Hunor i-a înmânat lui Antonescu un steag secuiesc ca gest simbolic împotriva dezbinării
Întrebat dacă acest gest poate fi interpretat ca unul extrem, Ponta a replicat: "Nici vorbă de aşa ceva. Îl cunsoc foarte bine pe Hunor Kelemen. Răspunsul domnului Antonescu a fost în aceeaşi notă şi nu trebuie să cădem în România în capcanele pe care le întind politicieni de la Budapesta".
Ponta a spus că atât el, cât şi Kelemen Hunor şi Crin Antonescu, s-au comportat normal.
"Trăim în România cu toţii, vrem binele României şi nu trebuie să ne lăsăm provocaţi de cei care au probleme politice la Budapesta", a spus Ponta.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a înmânat, vineri, preşedintelui PNL, Crin Antonescu, la congresul liberalilor un steag secuiesc ca "dar simbolic", precizând că gestul său înseamnă faptul că liderii UDMR sunt gata să pună capăt "pseudo-conflictului" privind acest subiect.
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.