Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Ziua de Cluj
Anul şi data apariţiei: 25.07.2011
Tematica: mutarea romilor de pe Coastei-Cluj
Categoria articolului: ştiri
Pagina (dacă este cazul): 2
Autorul articolului: Mihai Prodan
Titlul articolului: Romii cer verificarea toxicităţii rampei Pata Rât, unde locuiesc mii de ţigani
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: https://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/rromii-cer-verificarea-toxicitatii-rampei-pata-rat-unde-locuiesc-mii-de-tigani--70943.html


O organizaţie a persoanelor de etnie rromă cere Direcţiei de Sănătate Publică din Cluj prelevarea unor mostre de sol, apă şi aer pentru a verifica toxicitatea mediului în care locuiesc câteva mii de ţigani, groapa de gunoi de la Pata Rât. 

Documente si video articol

·         vezi detalii în comunicatul CISPER-NV (.doc)

Asociația Amare Prhala reclamă prin Centrul de Incluziune Sociala pentru Persoanele de Etnie Roma Nord-Vest (CISPER N-V) condițiile toxice de locuire și de muncă din apropierea gropii de gunoi a orașului Cluj-Napoca și cere implicarea mai accentuată a mediatorilor sanitari la Pata Rât. Aceştia ar urma să prezinte printre altele evidenţa bolilor cronice din acele comunităţi. ONG-ul mai cere instituțiilor publice abilitate asigurarea unor servicii medicale primare în cabinetul medical care există deja la rampa de gunoi şi este dotat cu instrumentele necesare. În schimb, aici nu există medici.

De menţionat, întreaga campanie, care include şi o serie de mese rotunde cu instituţii implicate şi actori ai societăţii civile, este finanţată de Uniunea Europeană, în cadrul proiectului "Crearea și funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forței de muncă - Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă".

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.