Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: monitorulcj.ro
Anul şi data apariţiei: 11.08.2011
Tematica: mutarea romilor de pe Coastei-Cluj
Categoria articolului: ştiri
Pagina (dacă este cazul): 1
Titlul articolului: Masă rotundă pentru câinii vagabonzi din Pata Rât
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: https://www.monitorulcj.ro/actualitate/6153-masa-rotunda-pentru-cainii-vagabonzi-din-pata-rat


Masă rotundă pentru câinii vagabonzi din Pata Rât

JOI, 11 AUGUST 2011 12:08

 

 

Cei aproximativ 500 de câini fără stăpân care şi duc veacul la rampa de gunoaie din Pata Rât reprezintă un real pericol atât pentru colonia de romi, cât şi pentru locuitorii oraşului.

Asociaţia Amare Prhala a trimis o sesizare Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj şi Centrului de Ecarisaj al RADP prin care atrage atenţia asupra sutelor de câini fără stăpân care trăiesc în Pata Rât şi în apropierea rampei de gunoi a Clujului. „Potrivit mai multor mărturii, numărul câinilor este de aproximativ 500. Haitele de câini pot constitui în viitorul apropiat un pericol nu doar pentru locuitorii de la Pata Rât, ci şi pentru alţi locuitori ai Clujului când activităţile la rampă vor fi sistate complet. În consecinţă, cerem luarea unor măsuri în baza prerogativelor legale ale instituţiilor sesizate şi propunem o masă rotundă la care să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice, experţi şi reprezentanţi ai societăţii civile pentru a încerca soluţionarea problemelor semnalate. Haitele de câini fără stăpân de la Pata Rât trebuie luate în evidenţă, iar aceştia trebuie vaccinaţi, sterilizaţi ori relocaţi”, susţin reprezentanţii Amare Prhala. D.B.M.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.