Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Evenimentul Zilei
Anul şi data apariţiei: 08.11.2011
Tematica: Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Feri Predescu
Titlul articolului: Biroul Electoral Județean Constanța a trimis o solicitare la Institutul Național de Statistică prin care dorește să afle care este numărul constănțenilor cu drept de vot, conform Recensământului din acest an. Asta pentru că la aceste ultime date apărute pe site-ul INS, s-a raportat Consiliul Județean când a anunțat ieri că peste 50% dintre constănțeni s-au prezentat la urne și 99, 68% au spun nu desființării județului Constanța.
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.evz.ro/detalii/stiri/referendumul-de-la-constanta-in-aer-953053.html


Surse din Biroul Electoral Constanța au declarat pentru EVZ că au primit deja un răspuns de la INS prin care au fost informați că nu se poate lua în calcul ultimul recensământ având în vedere că datele oficiale vor veni în ianuarie
2011.
 
 
 
„În condițiile date, vom întocmi procesul verbal privind finalizarea referendumului, dar nu îl vom semna din lipsă de procedură. Mai exact, îl vom trimite fără a fi semnat la Ministerul Administrație și Internelor, la Autoritatea Electorală Permanentă, la Tribunal și la Prefectura Constanța”, conform surselor EVZ.
 
Instanța va decide validarea sau invalidarea referendumului
Ce înseamnă „lipsă de procedură”: faptul că datele nu au fost prelucrate și centralizate conform legii de angajații INS.
Numărătoarea voturilor a fost efectuată ca și plan de rezervă de angajații Direcției Publice de Evidență a Persoanelor din subordinea Consiliului Județean Constanța. Cel mai probabil validarea sau invalidarea referendumului va fi stabilită de instanță.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.