Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Antena 3
Anul şi data apariţiei: 29/05/2007
Tematica: imigrantii români (Spania, Franta, Anglia, Germania)
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: E nevoie de români în fermele britanice
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.antena3.ro/externe/e-nevoie-de-romani-in-fermele-britanice-33271.html


 

După ce luni de zile înainte de aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană opinia publică din Marea Britanie se temea că după integrarea celor două state va aduce valuri de imigranţi pe insulă, situaţia pare să se fi schimbat acum. Agricultorii din Marea Britanie vor mai mulţi imigranţi români şi bulgari în această vară scriu ziariştii de la “Jurnalul Naţional”, care citează “The Times’’. Fermierii din Marea Britanie au întreprins o serie de demersuri pentru ca Guvernul să relaxeze restricţiile impuse imigranţilor din Bulgaria şi România.

Producătorii spun că se confruntă cu un deficit semnificativ de forţă de muncă, iar producţia de căpşuni şi de zmeură ar putea fi compromisă.

Demersurile britanicilor îi mai vizează pe imigranţii din Moldova, Ucraina şi alte state care nu fac parte din Uniunea Europeană. Fermierii se bucură de susţinerea secretarului de stat pe probleme de Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale.

În schimb, oficialii de la Ministerul de Interne insistă că actualele limite şi legi din domeniul imigraţiei corespund realităţii. Politica britanică privind migraţia susţine că posturile vacante care necesită muncitori slab calificaţi pot fi ocupate de persoane din spaţiul comunitar, comentează “The Times”. În articol sunt menţionate rezultatele unui studiu potrivit căruia pentru recolta de vară din acest an au fost recrutaţi doar 2.300 de imigranţi.

Fotografie:


  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.