Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Slicker
Anul şi data apariţiei: 06.04.2011
Tematica: mutarea romilor de pe Coastei-Cluj
Categoria articolului: ştiri
Pagina (dacă este cazul): 2
Autorul articolului: doho
Titlul articolului: Maratonul Internațional care trece prin Pata Rât (II)
Numărul fotografiilor: 0
Acces online: https://www.slicker.ro/2011/04/06/maratonul-interna%C8%9Bional-care-trece-prin-pata-rat-ii/


Maratonul Internațional care trece prin Pata Rât (II)Publicat de doho in 06 aprilie 2011

 

Mai sunt 4 zile până la Maratonul Internațional Cluj. Harta traseului e mai sus. Dacă stați prin zonă, poate ajungeți să îi încurajați pe alergători, așa cum se întâmplă la cursele din Occident. Vă prezint mărturia unei participante care aleargă pentru cauza gLOC – „Fond de solidaritate pentru locuințe”. Dacă vreți să susțineți cauza romilor relocați la groapa de gunoi a Clujului (56 de familii cu 72 de copii), puteți dona o sumă la standul Fundației Comunitare din Piața Unirii sau puteți completa on-line un formular aici.

Jobb Boróka, masterandă UBB: „Nu cred că în urma participării mele aceşti oameni o să aibă condiţii de locuire normale, dar cred că nu este voie să uităm cele întâmplate cu ei în decembrie 2010. Aceşti oameni au fost păcăliţi, şi-au pierdut locuinţele şi au fost lezaţi în demnitatea lor. Și toate astea în timp ce li s-au promis condiţii de trai mai bune. Oamenii deportaţi în Pata Rât de către autorităţile locale trăiesc într-un mediu toxic, periculos, la mai mulţi kilometri distanţă de oraş. Toate familiile au avut un cămin şi potrivit posibilităţilor lor şi-au creat condiţii de locuire acceptabile. Afară, în ghetou, toată lumea este egală, dar cei care revendică drepturile fundamentale ale omului se gândesc, cu siguranţă, la un alt fel de egalitate. Voi alerga la maraton pentru a atrage atenţia că modul în care au fost trataţi aceşti oameni este inacceptabil”
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.