Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 08-02-2013
Tematica: problematica steagului secuiesc
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Alexandru Ramadan
Titlul articolului: Şase instituţii din judeţul Mureş acuzate că ar fi arborat drapelul secuiesc
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://adevarul.ro/locale/targu-mures/Sase-institutii-judetul-mures-acuzate-arborat-drapelul-secuiesc-1_5114ac3c4b62ed5875e99ab5/index.html


Prefectul de Mureş, Corneliu Grosu, a declarat că mai multe primării, şcoli şi un spital din judeţ au răspuns afirmativ apelului venit din Ungaria şi au arborat steagul secuiesc, în ciuda faptului că legea interzice acest lucru. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Ministrul Apelor la Cluj: „Mai mult de jumătate din angajaţii silvici ... Premierul Victor Ponta, despre cazul Berbeceanu: „Vreau să mă asigur c... Liviu Dragnea la alegerile organizaţiilor de pensionari ale PSD: „Fapt... Prefectul e de părere că în această situaţie va fi nevoie de tact, pentru a linişti situaţia. El a afirmat că a primit informaţii din judeţ şi e la curent cu toate situaţiile de acest gen care au avut loc în judeţ. "Voi sta la discuţii cu toată lumea implicată, pentru a-i face pe toţi să înţeleagă care e situaţia reală. Nu voi intra cu buldozerul peste oameni, ci prin dialog voi remedia situaţia. Până acum, Prefectura nu a aplicat vreo sancţiune pentru cele întâmplate. Nu voi nominaliza localităţile sau instituţiile implicate, deoarece nu e cazul, situaţia va fi rezolvată calm", a precizat prefectul. Secretarul de stat în MAE ungar, Nemeth Zsolt, a declarat, marţi, că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ţinutului Secuiesc, conform Mediafax. Oficialul maghiar, cunoscut pentru poziţiile sale pro-autonomie, a îndemnat primarii din Ungaria să arboreze în semn de solidaritate steagul Ţinutului Secuiesc. "Nu exagerez când spun că suntem în faţa unei agresiuni simbolice", a declarat Nemeth Zsolt. Prefectul de Mureş nu înţelege cum s-a putut ca steagul secuiesc să fie arborat şi la primării, în condiţiile în care există acte normative care condamnă clar aceste lucruri. "Îmi vine destul de greu să înţeleg că un primar nu stie că în ţara noastră există nu mai puţin de trei acte normative care reglementează modul de a arbora însemnele pe clădirea Primăriei, acte normative care, culmea, sunt foarte clare pentru toată lumea. Şi nu e cazul să vorbim de arborarea drapelului unei alte ţări, deoarece în cazul acesta este permisă arborarea. Fiind vorba de un steag al unui aşa zis ţinut, în condiţiile în care sunt 1.000 de secui în documentele oficiale ale României. Aşadar despre ce vorbim de fapt?", a declarat prefectul.
Citeste mai mult: adev.ro/mhw68y    
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.