Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Gândul
Anul şi data apariţiei: 25-05-2013
Tematica: problematica steagului secuiesc
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Sorina Ionaşc
Titlul articolului: Contre între liderii USL pe steagul secuiesc. Ponta: Nu am vrut steagul aici ca să nu se creadă că e al PNL. Ce a răspuns Antonescu
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.gandul.info/politica/contre-intre-liderii-usl-pe-steagul-secuiesc-ponta-nu-am-vrut-steagul-aici-ca-sa-nu-se-creada-ca-e-al-pnl-ce-a-raspuns-antonescu-10900718


Steagul secuiesc de la Congresul UDMR a fost motiv de ironii subtile între liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Drapelul, prezent pe pupitru, a fost înlăturat de acolo când a vorbit premierul, Antonescu acuzându-l că vrea "prea mult roşu".
"Nu am vrut ca steagul să fie aici ca să nu se creadă că e steagul PNL, altfel nu era nicio ştire pentru presă. Vreau să vă explic că am un mare respect faţă de acest steag, deoarece membri ai comunităţii dumneavoastră mi-au povestit istoria lui, că acum 400 de ani secuii aliaţi cu Mihai Viteazul pentru libertate au purtat acest steag şi trebuie respectat", a spus Ponta.
Ulterior, la acelaşi pupitru a venit şi partenerul său, Antonescu precizând că îi creşte inima când vede steagul.
"Mi-a crescut inima văzând cele două culori. Astăzi şi întotdeauna, galben şi albastru sunt nişte culori dragi. Sunt uimit că premierul, care până nu demult părea a avea o mică alergie la portocaliu, astăzi este rezervat faţă de galben şi albastru. Nu am nicio problemă cu asta, dar am o problemă cu dorinţa domniei sale de mai mult roşu. Nu, roşu e destul", a declarat Antonescu.    
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.